Robit Oyj:n rahoitussopimus on uudistettu

Robit Oyj on sopinut päärahoittajapankkinsa kanssa 35,0 MEUR lainojen uudelleenjärjestelyistä.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Robit Oyj:n tilinpäätös 2018 julkistetaan 20.2.2019 klo 8.00 Yhtiökokous 2019
Viimeksi muokattu: 6.2.2019

Robit sijoituskohteena

Robit on voimakkaasti kansainvälistynyt kasvuyhtiö, joka valmistaa, myy ja huoltaa porauksessa käytettäviä kulutusosia kansainvälisille asiakkaille kaivosteollisuuden, rakentamisen ja urakoinnin, tunnelinporauksen ja kaivonporauksen tarpeisiin. Robitilla on markkinoiden laajin valikoima porauksessa käytettäviä kulutusosia. Yhtiön liiketoiminta on jaettu kolmeen strategiseen liiketoimintayksikköön: Top Hammer, Down-the-Hole ja Digital Services.

Robitin tarinan kivijalka on vahva ja määrätietoinen kansainvälistyminen. Kesällä 2016 suoritetut yritysostot, Drilling Tools Australia Pty Ltd sekä Bulroc (UK) Ltd, vahvistivat merkittävästi yhtiön kansainvälistä toimintaa. Lisäksi Robit osti tammikuussa 2017 Halco International LLC:n ja Halco America LLC:n tase-erät USA:sta sekä edelleen viimeisteli yritysjärjestelyt helmikuussa 2017 ostamalla enemmistön Halco Brighouse Ltd:n osakekannasta Englannista. Robit on Halco-yritysjärjestelyjen tuloksena vahvistanut entisestään omaa Down-the-Hole -liiketoimintaansa aikaisemmin touko-heinäkuussa 2016 Australiasta ja Englannista tehtyjen yritysostojen täydennyksenä. Yhtiö korostaa olevansa globaali toimija, joka erikoistuu porakaluston eli kulutusosien myyntiin kattavan jakeluverkostonsa kautta globaaleilla markkinoilla.

Robit investoi vuonna 2017 uuteen, kokonaan automatisoituun tehtaaseen Etelä-Koreassa, parempien logististen yhteyksien varrella. Uusi tehdas mahdollistaa Top Hammer -tuotteiden kuten niskojen ja kankien toimitusaikojen lyhennyksen sekä entistä paremman saatavuuden ja palvelun asiakkaille. Tehdas otettiin käyttöön helmikuussa 2018. Robitin tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Englannissa ja USA:ssa.

Yhtiön omat myynti- ja palvelupisteet palvelevat asiakkaita Lempäälässä, Moskovassa, Helsingissä, Soulissa, Hwaseongissa, Hangzhoussa, Chicagossa, Johannesburgissa, Limassa, Bangkokissa, Chesterfieldissa, Hong Kongissa, Windhoekissa, Dubaissa, Brighousessa, Shermanissa, Canning Valessa, Kalgoorliessa, Brisbanessa, Florianopolisissa sekä Ust-Kamenogorskissa.

Robit tarjoaa sijoittajille mielenkiintoisen sijoituskohteen. Yhtiöllä on kotimaisten sijoittajien lisäksi merkittävä määrä ulkomaisia omistajia. Kansainväliset markkinat ovat tarjonneet yhtiölle tilaa kasvaa, mikä kertoo myös onnistuneista strategisista valinnoista. Vuonna 2017 Yhtiön liikevaihto oli 88,2 miljoonaa euroa eli kasvua oli 38 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Robitin liikevaihto on kasvanut keskimäärin yli 20 prosenttia vuodessa.

Robitin yli kolmen vuosikymmenen tarina on vasta alku. Listautuminen Helsingin pörssin pörssilistalle toukokuussa 2017 mahdollisti Robitille lisää vauhtia kasvuun.