AUSDRILL JA ROBIT – PITKÄAIKAISET KUMPPANIT AUSTRALIASSA

30.12.2021

Kaivosala on jo pitkään ollut Australian talouden vetureita. Yli 350 toimivalla kaivoksellaan se on maailman johtavia rautamalmin, litiumin, kullan, lyijyn, bauksiitin, uraanin ja sinkin ja monen muun malmin tuottajia. Robitin kaltaiselle yritykselle Australia onkin varsin houkutteleva markkina.

Vuoden 2016 yrityskaupan myötä, jossa Robit osti Drilling Tools Australian (DTA), maasta tuli Robitin kotimarkkina. Nykyisistä asiakassuhteista monet ulottuvat DTA:n aikoihin asti. Näihin pitkäaikaisiin kumppaneihin kuuluu myös vuonna 1987 perustettu Ausdrill, yksi Australian suurimmista porauspalvelujen tarjoajista.

Mark Hercik-Saul aloitti Ausdrillillä vuonna 2003 apumiehenä, eteni porarista työnjohtajaksi ja työmaapäälliköksi ja toimii nykyisin projektipäällikkönä, jonka vastuulla on kymmenkunta eri asiakkaiden RC (Reverse Circulation) -poralaitetta Länsi- ja Etelä- Australiassa. Jututimme Markia, joka on käyttänyt Robitin DTH-vasaroita jo vuosien ajan.

“Suosimme Robitin DR 55- ja DR 53- vasaroita, koska ne ovat luotettavia, suorituskykyisiä ja kulutusta kestäviä. Kaikissa tuotteisiin liittyvissä asioissa saamme Robitilta aina välitöntä tukea niin verkossa kuin suoraan kentälläkin. Laadukkuuden lisäksi tuotteet ovat myös hinnaltaan kilpailukykyisiä”, Mark sanoo.

Australian kaltaisilla aktiivisilla porausmarkkinoilla kulutusosien saatavuus on kaiketikin avainasia. Miten Robit pärjää sillä rintamalla?
“Olemme tiiviissä yhteistyössä Robitin kanssa saaneet räätälöityä käytetyimmät osat vastaamaan kysyntää ja tarjontaa kaikissa kohteissamme. Parin viime vuoden aikana se on ollut haastavaa koronarajoitusten takia. Paikallinen tuotanto täällä Australiassa on kuitenkin avuksi, ja minusta tuntuu, että yhteydenpito on vain vahvistunut tänä aikana”, Mark toteaa.

Millaiset ovat Australian kaivosalan tulevaisuuden näkymät sinun näkökulmastasi? Millaisena näet Robitin roolin siinä?
“Kaivosalalla – ja Australian taloudella ylipäätään – menee nyt vahvasti, ja on tärkeää pitää kaikkien poraustuotteiden tarjonta kysynnän tasolla. Minusta olennaista hyvien asiakassuhteiden ja luottamuksen ylläpitämisessä on vankka proaktiivinen työmaatuki, ja siitä Robitin kannattaa edelleen pitää kiinni. Uusilla innovatiivisilla tuotteilla ja kilpailukykyisillä hinnoilla voi myös saada kilpailuetua”, Mark summaa.

Kuva: Ausdrillin RC-poralaite Woodie Woodien mangaanikaivoksessa Pilbarassa