JAKELUSOPIMUKSELLA SYNERGIAA KESKI-AASIAN MARKKINOILLE

30.12.2021

Mineraalivarannoiltaan Kazakstan on maailman viidentoista suurimman joukossa, ja kaivostoiminta muodostaa lähes kolmanneksen maan vientituloista. Kilpailu kaikkien kaivosalan tuotteiden, myös porausvälineiden, tarjonnassa on erittäin kovaa. Robit solmi jakelusopimuksen alueen keskeisen toimijan kanssa.

Maailmanlaajuisesti merkittävänä kaivannaisten viejänä Kazakstan hyötyy keskeisestä sijainnistaan Euroopan ja Aasian välissä. Tämä näkyy myös alueen suurimman kaivos- ja rakennusalan koneita ja työkaluja toimittavan yrityksen nimessä Eurasian Machinery.

Eurasian Machinery tarjoaa yli 600 työntekijällään kaivosalalle tasokkaita tuotteita ja teknisiä palveluja kymmenestä Kazakstanissa ja Kirgisiassa sijaitsevasta keskuksestaan käsin. Sen kärkituotteita ovat Hitachi Construction Machineryn koneet, ja valikoimiin kuuluu myös monien muiden arvostettujen brändien koneita ja laitteita. Elokuusta 2021 alkaen myös Robitin tuotteet ovat yhtiön jakelussa.

Robitin VP, Global Sales George Apostolopoulos tuntee Keski-Aasian markkinat kuin omat taskunsa. Hän näkee Eurasian Machineryn kanssa solmitussa yksinoikeudellisessa jakelusopimuksessa suuria synergiaetuja Robitin kannalta.

“Eurasian Machineryllä on vahva maine Kazakstanin markkinoilla. He ovat tehneet erinomaista työtä Hitachi Construction Machinery -brändin kanssa ja ovat maan kaivosteollisuuden ykköstoimittajia. Heillä on laite- ja huoltosopimukset useimpiin Kazakstanin ja Kirgisian kaivoksiin”, George sanoo.

“Asiakastyytyväisyys ohjaa vahvasti heidän tekemistään, ja heidän palvelunsa ovat tasokkaita, yhtenä esimerkkinä Karagandassa sijaitseva teknisesti edistyksellinen huoltokeskus.”

“Robitille tämä on erittäin merkittävä sopimus, koska Kazakstanin kaivosmarkkina on maailman suurimpia, itäisen myyntialueemme toiseksi suurin Venäjän jälkeen. Se voi tuoda merkittävää vetoapua. Näkymät ovat varsin lupaavat sekä Top Hammerin – niin maanalaisen kuin pintaporauksen – että Down the Hole -tuotteiden osalta.”

“Näillä markkinoilla kilpailussa on perinteisten toimijoiden lisäksi mukana useita halpatoimittajia. Siksi on erityisen tärkeää, että Robitilla on tunnettu, maineikas ja laajalti edustettu jakelija”, George toteaa.

Kuva: Näkymä Pohjois- Kazakstanin aroille kalkkivuoren laelta.