The oldest still functioning lighthouse, Tower of Hercules, atop a hill by the ocean in A Coruña, Galicia, Spain.

KESTÄVÄ LIITTO ESPANJAN MARKKINOILLA

28.7.2022

A Coruñan kaupunki sijaitsee Euroopan läntisimmällä reunalla, Iberian niemimaan luoteiskulmassa Espanjan Galiciassa. Sieltä on kotoisin Suministros Guillemet, joka myy ja jakelee poraus- ja maarakennusalan kulutusosia Espanjan markkinoilla.

Vuonna 1986 perustetun Guillemetin missiona on tarjota parasta laatua kaivosteollisuuden ja maarakennuksen asiakkaille. Guillemetin omistaja Hector Blanco kertoo yhtiön pitkäaikaisesta yhteistyöstä Robitin kanssa.

Kuinka kauan Guillemet on edustanut Robitia? Miten kaikki alkoi?
Kaikki alkoi kädenpuristukseen päättyneestä illallisesta parikymmentä vuotta sitten. Läsnä oli kolme ihmistä, ja siitä lähtien olemme olleet Robitin jakelijoita koko Espanjassa. Yhteistyömme jatkuu edelleen – se on kuin luja avioliitto, sanoisin.

Miten “avioliitto” toimii kaikkien näiden vuosien jälkeen?
Upeasti. Robitin materiaalit ja muotoilu ovat huippuluokkaa. Robit on nykyään porakulutusosien ykkösbrändi. He tuovat markkinoille jatkuvasti uusia, käyttöiältään kestävämpiä malleja. Tämä säästää paljon loppuasiakkaan kustannuksia niin porauksessa, polttoaineissa, suodattimissa kuin laitteiden huollossa ylipäätään.

Mitä Robitin työkaluja Espanjan markkinoilla tyypillisesti käytetään? Millä sektoreilla?
Meillä on asiakaskuntaa maanalaisissa ja avokaivoksissa, kivilouhoksilla, yhdyskuntatekniikassa ja maarakennuksessa sekä kaivonporauksessa. Viimemainittu pois lukien käytämme tyypillisesti R25–RG60 (33–152 mm) Top Hammer -työkaluja. Ja jos jonain päivänä pitäisi lähteä Mars-planeetan markkinoille, se ei olisi ongelma eikä mikään!

Millaista palautetta saatte asiakkailta Robitin työkaluista?
Loistavaa. Itse asiassa viime Metal Mining -messuilla Sevillassa kaikki osastollamme kävijät onnittelivat meitä porakruunujen ja tankojen laadusta. Sanoisin, että 99 % espanjalaisista asiakkaista on tyytyväisiä Robitin tuotemerkkiin.

Millainen kilpailuasema Guillemetilla on Espanjassa – mitkä ovat parhaat vahvuutenne?
Paras vahvuutemme on epäilemättä Top Hammer, jossa markkinaosuutemme on 60–65 prosenttia. Down the Holen osalta olemme vasta alkumetreillä, mutta lisäämme vauhtia ja siitä tulee meille varmasti vahva valtti tulevaisuudessa.

 

Lue lisää uusia tarinoita viimeisimmästä Bulletinista!