Lemminkäinen ja Robit louhivat parkkitilaa 900 autolle

9.5.2017

Esittely

Suomen johtava maanalaisen rakentamisen urakoitsija Lemminkäinen louhii paraikaa Oulun keskustan alle maailmanluokan pysäköintitilaa nimeltään Kivisydän. Lajissaan Suomen suurimpiin ja haastavimpiin kuuluva hanke hyödyntää osaltaan Robitin ammattitaitoa.

Robit Rocktools ja Lemminkäinen ovat tehneet yhteistyötä jo lähes vuosikymmenen ajan, lähinnä maaporauksen alalla. Kivisydän on yritysten pilottihanke tunnelien kaivamisessa. ”Hanke laajentaa hyvää yhteistyötämme tunnelirakennuksen alueelle. Robit toimittaa meille viimeistä huutoa olevat porakruunut maanalaisen parkkipaikan louhintoihin. He huolehtivat myös kruunujen teroittamisesta”, sanoo Pertti Nieminen, Lemminkäisen työmaapäällikkö.

Rakennus- ja kaivuutyöt kaupungin keskustassa asettavat suunnittelulle ja toteutukselle erityisiä vaatimuksia. ”Tämä on haastava maanalainen työmaa”, painottaa Nieminen. ”Tarvitsemme asiantuntevan kumppanin, jonka tuotteisiin voimme varmasti luottaa. Vaativissa olosuhteissa osaavat ihmiset ja huippukalusto ovat onnistumisen edellytys”.

Korkealuokkaisten tuotteiden lisäksi Robitin valttikortti on porakruunujen teroituspalvelun sujuva yhdistäminen toimituksiin. ”Palvelumme ansiosta yhteistyökumppaniemme ei tarvitse huolehtia terien huollosta. Tämä auttaa heitä keskittymään täysin omaan erikoisosaamiseensa”, kertoo Timo Rajala, Robitin Top-hammer-tuotteiden Suomen myynti- ja markkoinointijohtaja.