Liikekumppanuus Länsi-Australian AAVIKOILLA

2.1.2020

Länsi-Australia on äärimmäisyyksien maa. Sen kolme miljardia vuotta sitten muodostunut kallioperä on maapallon vanhinta. Sieltä ovat todennäköisesti peräisin myös planeettamme vanhimmat elämänmuodot, joiden synty sijoittuu ajallisesti vielä kauemmas, kolmen ja puolen miljardin vuoden paikkeille.

Nykypäivän inhimilliset elämänmuodot Länsi-Australiassa ovat keskittyneet vehreille rannikkoseuduille. Valtavat sisämaa-alueet sen sijaan ovat enimmäkseen harvaan asuttua kuumaa aavikkoa. Niissä olosuhteissa ainoa merkittävä elinkeino on kaivostoiminta. Maailman rautamalmista 15 % on peräisin Länsi-Australiasta; osavaltio on myös merkittävä kullan ja bauksiitin tuottaja.

Nuorimies Matt Izett aloitti työuransa porarin apumiehenä Länsi-Australian malmikaivoksilla 1980-luvulla. Vuosituhannen vaihteeseen mennessä hän oli edennyt kaivostarvikeyhtiön aluetoimiston johtoon.

Vuonna 2005 Matt otti jälleen harppauksen eteenpäin urallaan ja perusti vaimonsa Julien kanssa Ranger Drilling -yhtiön, joka palvelee pääasiassa Reverse Circulation (RC) -porausmenetelmää käyttäviä rautamalmin louhijoita Länsi-Australiassa. Neljässätoista vuodessa Rangerista on 19 poravaunun kalustollaan tullut merkittävä tekijä toimialallaan.

RC-porausta käytetään laajalti malmin tutkimusporauksessa. Se on vaikeapääsyisissä kohteissa luotettava vaihtoehto. Siinä tarvitaan vettä huomattavasti vähemmän kuin timanttiporauksessa, ja siksi se onkin ihanteellinen menetelmä Länsi-Australian kaltaisella karulla seudulla, jossa vesihuolto on kallista.

Ranger on alusta alkaen panostanut työkalujen, laitteiden ja poraustekniikoiden optimoimiseen ja räätälöintiin. Tässä tehtävässä Robit Australia (aiemmin DTA) on toiminut sen luottopartnerina jo kymmenen vuoden ajan.

Robit toimittaa Rangerille RC-vasaroita ja porakruunuja. ”Me olemme pitäneet tarkkaan huolta toimitusvarmuudesta Rangerille heidän liiketoimintansa kasvaessa niin tuotanto- kuin tutkimusporauksessakin”, kertoo Mark McGrath, Regional Sales Manager, Robit Australia. ”Tiimimme tekee parhaansa, jotta Ranger voi jatkaa maailmanluokan asiakaspalvelua joka ikinen päivä vastakin”.