Paikallisyhteisöille tukea porakruunuja kierrättämällä

11.1.2019

Ympäristötietoisessa maailmassa yrityksillä ei ole enää varaa ylenkatsoa kestävän kehityksen periaatteita. Robit aikoo olla tässäkin suhteessa toimialansa kärjessä. Robit Australia näyttää tietä yhdessä jakelijansa Hard Metal Industriesin kanssa.

Kaivostoiminta aiheuttaa pysyviä ympäristömuutoksia ja vaikuttaa monin tavoin paikallisten yhteisöjen elämään. Siitä syntyy myös runsaasti jätettä. Jätteenkäsittelyä säädellään luonnollisesti sekä lain tasolla että yrityskohtaisesti, mutta yritykset voivat mennä omasta aloitteestaan myös askelen pidemmälle.

Kaksikymmentä vuotta sitten perustettu Hard Metal Industries (HMI) palvelee Australian kaivos- ja rakennusalaa kulutusosien jakelijana. Viisi vuotta sitten HMI ja Robit aloittivat yhdessä yritysvastuuohjelman erään pääasiakkaansa, maailmanlaajuisen kaivosyrityksen kanssa.

Ohjelman ensimmäisenä askelena on käytettyjen terien ja muiden kulutusosien kerääminen kierrätystä varten. Käytöstä poistetut terät sijoitetaan HMI:n varta vasten suunnittelemiin varastohäkkeihin. Täydet häkit toimitetaan laitokseen, jossa sulatuksen jälkeen materiaalista erotellaan teräs ja volframikarbidi kierrätykseen. Kierrätysmateriaalin tuotot menevät lyhentämättöminä paikallisyhteisöille alueilla, joilla kaivokset toimivat.

”Tässä järjestelyssä kaikki voittavat. Työturvallisuus paranee kun kulutusosien manuaalinen käsittely vähenee. Energiaa säästyy ja kaivosten hiilijalanjälki pienenee. Aiemmin kaatopaikkajätteeksi päätynyt materiaali tuo nyt tuloja kierrätysmateriaalina. Ja mikä tärkeintä: ohjaamalla nuo tulot tukiryhmille edistämme hyvinvointia ja autamme kehittämään paikallisia palveluita. Tähän mennessä olemme jakaneet paikallisyhteisöille yhteensä satojatuhansia dollareita”, kertoo Robit Australian Group Sales and Marketing Manager Wayne Beaton.