PORAUS- JA PAALUTUSURAKOINTIA KOTIMAISILLA KULUTUSOSILLA

9.8.2023

Fingeo Oy tarjoaa poraus- ja paalutusurakointia vankalla kokemuksella ja tekee myös laajempia kokonaishankkeita maarakennustöineen. Porakaluston kulutusosissa luotetaan kotimaisen Robitin laatuun, toimitusvarmuuteen ja kilpailukykyiseen hintaan.

Vuonna 2008 perustettu Fingeo Oy on nykyään osa Espoossa kotipaikkaansa pitävää E.M. Pekkinen Oy -konsernia.

“Tavoitteenamme on ollut alusta lähtien toimintatapojen kehittäminen ja laadukkaan kokonaispalvelun tarjoaminen. Fingeo on ollut perinteisesti vahva poraus- ja paalutusurakoinnissa. Viime vuosina olemme laajentaneet palvelutarjontaa louhintaan kiilaamalla ja räjäyttämällä sekä kallion vahvistuksiin ruiskubetonilla, verkotuksella ja pulttauksella. Tarjoamme nyt myös maarakennustöitä: meiltä saa pohjarakennusurakat laajoina kokonaisuuksina, mikä helpottaa tilaajaa, kun vastuun työstä kantaa sama toimija alusta loppuun. Pystymme hoitamaan joustavasti niin pienemmät kohteet kuin suuretkin urakat. Mittava maa- ja kallioporauskokemuksemme yhdessä muiden maarakennuksen ammattilaisten kanssa takaa kestävästi toteutetun kokonaisurakoinnin ja projektin sujuvan hallinnan”, kertoo Fingeo Oy:n yksikön päällikkö Veli-Antti Pekkinen.

Pääkaupunkiseudulla rakentaminen jatkuu vahvana

Fingeon toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle, mutta etenkin vaativia porapaalutusurakoita esimerkiksi teollisuuteen ja siltahankkeisiin tehdään koko maan alueella.

“Jatkossa tarjoamme palveluitamme entistä enemmän eri puolille maata nimenomaan haasteellisissa projekteissa ja laajoissa kokonaisurakoissa. Työtilanne on erittäin hyvä koko loppuvuodelle, sillä pääkaupunkiseudun rakentaminen jatkuu vahvana käynnissä olevilla työmailla. Toki alalla on tummia pilviä taivaalla uusien kohteiden aloittamisessa”, sanoo työnjohtaja Jukka Jääskeläinen.

Käytössä kaikki työmenetelmät, laaja konekalusto ja osaava henkilökunta

Poraus- ja ankkuriurakoinnissa käytössä ovat kaikki työmenetelmät ja laaja erikoiskonekalusto.

“Porapaalut asennamme muutaman paalun kohteista useamman tuhannen porapaalun rakennuspohjiin. Vetoankkurointia käytetään esimerkiksi kaivantojen tukiseinissä vetovoimien vastaanottamiseen. Myös erikoisporaukset kuten lautalta merellä tehtävät poraukset ja settiseinät kaivantojen tukemiseen ovat vahvaa osaamistamme. Kaluston rungon muodostavat porapaalu- ja ankkurointikoneet sekä poravaunut, joita on käytössä toistakymmentä yksikköä. Ja vaikka koneet ovat huippuluokkaa, niin tärkein tekijä onnistuneissa projekteissa on motivoitunut ja erittäin ammattitaitoinen henkilökuntamme. Meillä on porukassa todella hyvä työilmapiiri, mikä näkyy minimaalisessa vaihtuvuudessa”, toteaa työnjohtaja Kai Jaakkola.

Kulutusosissa luotetaan kotimaiseen Robitiin

Poraus- ja paalutusurakoinnissa tarvitaan paljon kulutusosia. Niissä Fingeon päätoimittaja on Robit, joka valmistaa tuotteet Lempäälässä.

“Tällä hetkellä otamme oikeastaan kaikki kulutusosat Robitilta: louhintaan kanget ja kruunut sekä paalutukseen avartimet, pilottikruunut ja DTH-vasarat. Tärkeitä tekijöitä ovat Robitin kotimaisuus ja hyvä asiakaspalvelu Jonne Merikannon hoitamasta myynnistä tuotteiden toimituksiin ja mahdollisten ongelmien ratkaisuun. Robit kehittää teknisesti edistyksellisiä tuotteita aktiivisesti ja valmistuslaatu on korkea. Heidän kulutusosillaan poraamme pidemmälle, mikä tuo kustannussäästöjä. Ja vaikka Robitin tuotteet edustavat ehdottomasti markkinoiden kärkeä, ne ovat myös hinnaltaan kilpailukykyisiä. Se on aika harvinainen yhtälö”, kiittelevät Jääskeläinen ja Jaakkola.