Robit kotiutuu Lähi-Itään

8.11.2018

Loppuvuodesta 2016 Robit otti askelen laajentaakseen jalansijaansa Lähi-Idässä ja perusti myyntiyhtiön (Robit Plc – BFC) Dubaihin, Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien suurimpaan kaupunkiin. Sen vetäjänä toimii myyntijohtaja Juhani Sivenius.

Millaiset ovat Lähi-Idän operaation lähtökohdat?

Markkinaan suhteutettuna Robitin myynti alueella on tähän asti ollut pientä. Taival on vasta alussa. Nyt panostetaan läsnäoloon, mikä edesauttaa näkyvyyttä, ja saatavuuteen, joka on kasvun kannalta välttämätöntä. Jalkatyötä siis riittää pitkäksi aikaa. Muutamia merkittäviä onnistumisia on saatu, mikä antaa hyvän pohjan tulevaisuudelle.

Kerro niistä lisää!

Stevin Rock, alueen suurin louhos Ras Al-Khaimahin emiraatissa, on Robitin asiakkaita. Robitilla on kahden vuoden sopimus kulutusosien toimittamisesta heidän koko DTH-linjalleen. Israelissa Tel Avivin metrotunneliprojektissa poraus alkaa kesän aikana Robitin tuentaporausputkilla. Turkin markkinat ovatkin hyvällä mallilla jo vanhastaan kollegani toimesta.

Millainen Dubai on toimintaympäristönä?

Kulttuuri on varsin värikäs, koska täällä on paljon eri kansalaisuuksia. Virastoasioiden hoitaminen voi olla vähän hidasta ja byrokraattista. Siihen toki sopeutuu. Tavoitteeni on saada alueen toiminta kannattavaksi mahdollisimman nopeasti loppuasiakkaita hankkimalla ja jälleenmyyntiverkostoa kasvattamalla.

Kuva: Cliff McGowan (DTARobit) ohjeistaa Bharadwaj Ventaramania (Delta Corp Global).