ROBIT SAI MEKSIKON MARKKINOILLE UUDEN TÄHTIJAKELIJAN

13.2.2023

Zacatecasin osavaltiossa Keski-Meksikossa sijaitseva Peñasquito on maailman toiseksi suurin hopeakaivos ja myös merkittävä kullan, lyijyn ja sinkin tuottaja. Robitin uusi ketterä jakelija on palvellut tätä jättiläisasiakasta menestyksekkäästi.

Peñasquiton toiminnan mittakaava on niin valtava, että se on pikemminkin pieni kaupunki kuin pelkkä avolouhos. Sillä on oma lentokenttä, 1 900 vuodepaikan leiri täysine ravintola-, pesula- ja virkistyspalveluineen ja jopa oma radioasema. Vuonna 2010 avattu kaivos tuottaa tällä hetkellä lähes 900 tonnia hopeaa vuodessa.

Kaivosala kukoistaa Meksikossa, ja porakulutusosien jakelumarkkinoilla riittää kilpailijoita. Vaikka Peñasquiton omistaja Newmont on maailman suurin kultakaivosyhtiö, uusi ja pieni tulokas Marlous Supplies and Services vakuutti osaamisellaan ja solmi Newmontin kanssa jakelusopimuksen Robitin DTH-työkaluista.

Marlousin perusti keväällä 2020 kokenut konkari Martín Ocaño.

“Olen keskittynyt 24 vuotta tuotteiden ja palvelujen kaupallistamiseen kaivosalalla sekä julkisissa ja yksityisissä yrityksissä. Olin jo vuosia kypsytellyt ajatusta yrityksestä, joka toimittaisi erilaisia tuotteita kaivosteollisuudelle”, Martín kertoo.

“Tärkein kilpailuvalttimme on se, että keskitymme sataprosenttisesti palveluun. Huolehdimme aina asiakkaan tarpeista, eduista ja ongelmista, myös kaupanteon jälkeen. Olemme näin erottuneet eduksemme ja saaneet jalansijaa ankarasti kilpailluilla kaivosmarkkinoilla.”

Marlous haki tuotevalikoimaansa luotettavaa poratyökalujen toimittajaa ja tuli tulokseen, että Robit on kokemuksensa ja tuotteittensa laadun ansiosta paras vaihtoehto. Newmont Peñasquiton tapauksessa Marlous oli myös oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

“Newmontin poratyökalujen päätoimittajalla oli vaikeuksia toimittaa tuotteita ajallaan. Meillä oli tarjota vastaava tuote, jolla tulimme apuun. Sen jälkeen pääsimme aloittamaan täysimittaiset testaukset”, Martín kertoo.

Tällä hetkellä Marlous toimittaa suurimman osan Peñasquitossa käytetyistä DTH-poratyökaluista. Niitä ovat mm. Robit D88- ja WH4-vasarat sekä QL80- ja TD40-kruunut.

Peñasquitossa Marlousin tekninen henkilöstö on tehnyt paikan päällä tiivistä yhteistyötä Newmontin työntekijöiden kanssa. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa kuukausikokoukset, joissa analysoidaan edellisen kuukauden tuloksia ja paikannetaan parannuskohteita.

“Olemme aina avoimia palautteelle ja kannustamme asiakkaitamme kommentoimaan, kertomaan poikkeamista ja tekemään parannusehdotuksia. He arvostavat sitä, että heidän kommenttinsa ja ehdotuksensa otetaan huomioon ja toteutetaan mahdollisimman pian”, Martín sanoo.

Vaikka Marlous on vielä nuori ja pieni yritys, se on jo saavuttanut vankan jalansijan Meksikon kaivosteollisuudessa. Yritys kasvaa tasaisesti ja panostaa tuotteiden laadun ja moitteettoman asiakaspalvelun tuomaan synergiaan.

Kuva: Marlousin tiimi, vasemmalta; Martín Tapia, Erik Coronado, Guadalupe Rivera, Ignacio Beltran, Carlos Tapia, Rodrigo Aravena. Martín Ocaño, Narciso Beltrán ja Miguel Beltrán olivat työmatkalla.