Robitille kumppani Brasilian kaivossektorille

7.11.2018

Betoni on monipuolisimmin ja laajimmin käytetty rakennusmateriaali. Tyypillisestä betoniseoksesta 60–80 % koostuu runkoaineeksi kutsutusta kiviaineksesta. Maailman mineraalituotannosta suuri osa meneekin rakennusteollisuuden runkoaineiksi. Tämä pätee myös Brasiliassa.

”Brasiliassa betonin runkoaineen louhinta on kaivosalan tärkeimpiä tuotannonaloja. Viimeaikaisina laihoina vuosina tuotantomäärät putosivat, mutta talous on nyt toipumassa vaiheittain. Tämä koskee myös runkoainemarkkinoita. Tässä segmentissä Robit löysi Brasiliasta tärkeän yhteistyökumppanin, joka auttaa edistämään kasvustrategiaamme”, sanoo Alexei Albuquerque, Robitin Sales Manager Latinalaisessa Amerikassa.

Paraná Drill on vuonna 2001 perustettu yritys, joka toimittaa laitteita, varaosia ja kulutusosia kaivosalalle. Sen päämaja on Paranán osavaltion pääkaupunki Curitibassa, ja toimialue kattaa Brasilian eteläiset osavaltiot.

”Etsin jatkuvasti laadukkaita tuotteita, joilla on hyvä maine. Kun tiesin, että Robit etsii uutta jakelijaa näille markkinoille, lähestyin heitä ja tutustutin heidät Paraná Drillin toimintaan”, sanoo Fabiano Buffon, Paraná Drillin toimitusjohtaja.

”Päätimme sitten testata louhoksellamme Robitin työkalujen toimivuutta. Ensivaikutelmani niistä oli todella hyvä ja tulokset olivatkin positiivisia, kuten olimme odottaneet. Olemme tyytyväisiä Robitin työkalujen suorituskykyyn ja Robitin tiimiltä saamaamme tukeen.”

Paraná Drill on arvostettu yritys kaivosalalla, etenkin Etelä-Brasiliassa. Markkinoilla on vahva kasvupotentiaali, mutta myös omat haasteensa.

”Kilpailijakentän lisäksi meidän on otettava huomioon tuontitullit, asiakkaiden rahoitustilanne ja valuuttakurssien voimakas vaihtelu. Tällaisessa tilanteessa on epäilemättä eduksi että meillä on kumppani jolla on tarjota kustannustehokkaat ja laadukkaat tuotteet”, toteaa Fabiano Buffon.

Kuva: Mikko Vuojolainen, VP, Robit Americas (vas.) ja Fabiano Buffon, President, Paraná Drill