19.12.2023 | TALVI 2023-2024 – HILLAN KAUSIPÄIVÄKIRJA

Robit tukee huippu-urheilua seka lasten ja nuorten liikuntaa. Vuonna 2021 Robit solmi nousevan hiihtolupauksen, lempääläläisen Hilla Niemelän kanssa sponsorointi- ja yhteistyösopimuksen. Hilla on pitänyt Bulletinin lukijoille päiväkirjaa; nyt vuorossa sen neljäs osa.

Kilpailukausi on vihdoin alkanut. Kesän harjoittelu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunutta. Heti alkukaudesta on ollut mukava kiertää kisoissa, kun on tiennyt kehittyneensä.

Kausi starttasi Vuokatin Suomen Cupin sprintissä, jossa heti alusta oli hyvin pirteää menoa, vaikka lumella hiihtoa oli tullut vasta muutama kymmenen kilometriä. Pääsin hiihtämään kaikki neljä hiihtoa, ja sijoituin finaalissa neljänneksi.

Vuokatista matkasin Ylläkselle omalle harjoitusleirille. Siellä sai tehtyä loisto-olosuhteissa hyvää lajiharjoittelua kahden ystäväni kanssa. Vajaan parin viikon jälkeen siirryimme Rukalle, jossa kilpailtiin jälleen Suomen Cupissa. Hyvä sprinttipäivä ja kohtalaisen hyvä distanssipäivä toivat minulle edustuspaikat Rukan maailmancupiin, joka järjestettiin viikko Suomen Cupin jälkeen.

Rukan maailmancup oli alkukauden tärkein tavoite, ja siellä onnistuinkin erityisesti sprintissä. Karsinnassa olin 16:s ja lopputuloksissa sijalla 21. Tämä oli toistaiseksi paras suoritukseni maailmancup-tasolla. Oli erittäin palkitsevaa nähdä, että viime kaudesta on taas kehitytty.

Seuraavan päivän perinteisen 10 km kilpailuun olisin halunnut parempaa onnistumista, mutta sainpa ainakin nautiskella 10 kilometrin edestä U23-cupin vihreässä johtajaliivissä.

Viikkoa myöhemmin kilpailin Imatralla FIS-kisoissa sprintissä ja perinteisen kympillä. Sprintissä annettiin näytöt Trondheimin maailmancupin osakilpailuun, joka kilpaillaan viikko ennen joulua. Voitto Imatran kisoissa lennättikin minut Trondheimiin ja kauden ensimmäiseen ulkomaan maailmancupiin.

Kauden päätavoitteeni on viimeisissä alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa, jotka järjestetään helmikuussa Planicassa. Odotan innolla, että pääsen kilpailemaan vielä viimeisen kerran nuorten kisoissa, mutta sitä ennen pitää valmistautua ja kaivaa huippuvire esiin…

Hyvää joulua ja menestystä uudelle vuodelle 2024, Hilla

PS. Trondheim oli ihan kiva paikka, voin mennä uudestaankin. Ensimmäistä kertaa maailmancupin vapaan sprintissä top30-sija oli ihan vahvaa suorittamista allekirjoittaneelle. Bonuksena lauantain 20 km skiathlonkin oli yllättävän mukavaa ensikertalaiselle jolla oli alunperin pelkät vapaan välineet mukana koko reissulla.