Tehoa laadunvalvontaan ROSH PINAHISSA

7.1.2019

Suurin osa Namibiasta on aavikkoa tai aavikkomaista tasankoa. Karun maanpinnan alle kätkeytyy kuitenkin mittavia mineraalirikkauksia.

Namibian talous on vahvasti riippuvainen kaivosteollisuudesta: maan valuuttatuloista melkein puolet kertyy kyseiseltä sektorilta. Tärkeimpiä vientituotteita ovat muun muassa timantit, uraani, kulta ja hopea sekä monet epäjalot metallit, kuten lyijy, kupari ja sinkki.

Rosh Pinahin maanalainen kaivos sijaitsee Namibin, todennäköisesti maailman vanhimman aavikon laidalla eteläisessä Namibiassa. Kanadalaisen Trevali-yhtymän omistama kaivos on tuottanut sinkkiä ja lyijyä viisikymmentä vuotta, ja siellä murskataan parituhatta tonnia malmia päivittäin. Sellaiset tuotantomäärät asettavat kulutusosien toimitukselle ja huollolle omat haasteensa. Robit SA:n ansiosta Rosh Pinahissa onkin hiljattain pystytty tehostamaan toimintaa.

“Solmimme elokuussa Rosh Pinahin kanssa GET-tuotteista (Ground Engaging Tools) kaupintavarastosopimuksen. Se on täyden palvelun sopimus, johon kuuluu myös hallintajärjestelmä”, kertoo Robit SA:n Sales Director Franco Van Deventer.

Kaksivuotinen sopimus kattaa pitkäreikä- ja soijaporaukseen sekä täyttölouhintaan kuuluvat tuotteet.

Raportoinnilla laatua ja tehokkuutta

“Tuotehallinnan raportointijärjestelmämme on parantanut laadunvalvontaa merkittävästi. Kuukausittaisilla palauteraporteilla asiakkaamme voi seurata tuotteidemme suorituskykyä ja vertailla kustannustehokkuutta. Aikaisemmin tämä ei ollut mahdollista”, Franco toteaa.

Kuva: Rosh Pinah lintuperspektiivistä, Hp. Baumeler