TESTIRAPORTTI – Altyntau Kokshetaun louhos, Kazakstan

7.1.2019

Testatut työkalut: Robit: vasaroita ja porakruunuja
Testipaikka: Altyntau Kokshetaun louhos, Kazakstan
Asiakkaan haaste: löytää vaihtoehto silloiselle QL6 DTH-vasaralle: valmistaja ei ollut kyennyt ratkaisemaan niskoihin liittyviä ongelmia
Raportoija: Andrey Dak, General Director, LLP Robit Kazakstan

Raportti:

Robit Kazakstan testasi louhoksella kahta QL6 DTH -vasaraa ja 171 millin Robit DTH-kruunuja. Testissä oli läsnä Robit Kazakstanin ja Robit Venäjän edustajia sekä kilpailijoiden teknisiä asiantuntijoita. Käytössä oli kolme poralaitetta; kaikissa käytettiin eri valmistajien poraustyökaluja.

Robitin vasarat saavuttivat erinomaisia tuloksia, mutta testattujen porakruunujen suorituskyky jätti toivomisen varaa. Kazzinc päätyi ostamaan erän Robitin vasaroita.

Käyttöönoton jälkeen DTH-vasaroissa ilmeni laatuongelmia: osalla vasaroista käyttöikä jäi 30 % odotettua lyhyemmäksi. Louhos on määritellyt tuotteiden käyttöikäodotuksen ja me päätimme ottaa haasteen vastaan.

Kutsuimme Australiasta teknisen asiantuntijan paikan päälle Altyntau Kokshetauhun. Toimitimme myös kaksi paranneltua vasaraa ja erän uudelleen suunniteltuja 171 mm DTH-kruunuja. Kaiken kerätyn testausdatan pohjalta pyrimme kehittämään asiakkaan maaperäoloihin parhaiten sopivan ratkaisun. Muutoksia tehtiin pääasiassa vasaran sylinteriin ja kokoonpanotapaan sekä kruunujen takaiskuventtiiliin ja nastoihin. Tämän jälkeen suoritettiin toinen testi paikallisen Robit-asiantuntijan valvonnassa.

Tiimityö ja halumme tarjota parasta palvelua tuottivatkin tulosta: vasaran testitulokset olivat nyt erinomaisia ja jopa ylittivät sopimuksen vaatimukset. Parannetut DTH-kruunut suoriutuivat myös hyvin ja saavuttivat odotetun käyttöiän.

Sopimus syntyi ja Kazzinc päätti jatkaa Robit-poraustyökalujen käyttöä. Vuodesta 2019 alkava uusi sopimus DTH-vasaroiden ja -kruunujen toimituksesta on allekirjoitettu.