TESTIRAPORTTI – Greenbushes, WA, Australia

7.1.2019

Testatut työkalut: Robit C51 kruunut, tangot ja niskat
Testipaikka: Greenbushes, WA, Australia
Testausaika: toukokuu 2018 –
Asiakkaan haaste: Top Hammer -porakruunun suorituskyky litiumkaivoksen vaativassa maaperässä
Raportoija: Mark Thwaits, Technical Sales Representative, Robit Australia

Raportti:

Aloitimme koeporaukset Greenbushesissa, maailman suurimmalla litiumkaivoksella, keväällä 2018. Siellä käytetään tällä hetkellä C51 Retrac -kruunuja kuukausisopimuksella, pääasiassa 115 mm Drop Center Retrac (DSR)- ja Flat Face (FF) -malleja.

Tiheiden työmaakäyntien ansiosta olemme saaneet luotua hyvän ja luottamuksellisen suhteen asiakkaaseemme. Arvokasta tietoa kulkee molempiin suuntiin. Ehdotimme esimerkiksi DSR-kruunun kokeilemista Flat Facen asemesta, koska olimme nähneet sen toimivan erittäin hyvin samanlaisissa olosuhteissa muualla.

Olemmekin päässeet Greenbushesissa Top Hammer -kruunutoimittajaksi puhtaasti Robitin terien tasokkuuden ansiosta. Asiakas on ylistänyt niiden kestoikää ja suorituskykyä, jotka voittavat kilpailijat mennen tullen, mikä litiumkaivoksen erittäin kovassa ja kuluttavassa maaperässä on vahva valtti.

Nykypäivän tiukasti kilpailluilla markkinoilla australialaiset porausurakoitsijat yhä harvemmin solmivat pitkäaikaisia sitoumuksia. He tekevät mieluummin kuukausipohjaisia sopimuksia sellaisen toimittajan kanssa, joka pystyy tarjoamaan suorituskykyä ja lisäarvoa.

Tasokkaiden kruunujemme ansiosta olemme saaneet pidettyä asiakassuhteemme kuukaudesta toiseen. Jatkamme toki myös uusien tuotteiden testaamista. Tähtäimessämme on päästä muidenkin poraletkan osien, kuten tankojen ja niskojen toimittajaksi Greenbushesissa ja asiakkaan muissakin kohteissa.