Thaimaan infraa rakentamassa

7.11.2018

Sähkön tuotanto, tienrakennus, keinokastelu, rautatietunnelit – kun Thaimaassa rakennetaan talouden selkärankaa, taustalta löytyy usein Robitin kumppani, urakoitsija nimeltä Right Tunnelling Ltd.

Vuonna 2000 perustetun Right Tunnellingin ensimmäinen projekti oli tunnelinkaivuu massiivisen Khun Dan Prakan Chon -padon rakennustyömaalla Nakhon Nayokin provinssissa. Padon valmistuttua vuonna 2005 lähiseudun asukkaiden pelloille on riittänyt kasteluvettä, ja tulvien aiheuttamat vahingot ovat vähentyneet. Itse padosta on tullut suuri turistinähtävyys kalastus- ja ulkoilumahdollisuuksineen.

Right Tunnelling sai pian mainetta luotettavana urakoijana yhdyskuntatekniikan projekteissa. Se onkin kasvanut Thaimaan johtavaksi tunneliurakoitsijaksi, jolla on toimintaa myös naapurimaissa Laosissa ja Myanmarissa.

Robit on puolestaan ansainnut Right Tunnellingin parissa luotettavan maineen partnerina, joka toimittaa porakruunuja, tankoja, holkkeja ja niskoja sekä BulrocRobitin vasaroita.

– Yhteistyömme on sujunut mutkattomasti jo vuosikausia. Käymme usein heidän työmaillaan Thaimaassa ja Laosissa tutustumassa haastaviin porausolosuhteisiin, jotta saamme suunniteltua heille optimaaliset työkalut, kertoo Robitin Kaakkois-Aasian myyntijohtaja Antti Mäkinen.

Robitin työkaluilla on viime aikoina porattu muun muassa rautatietunnelia Saraburin provinssissa, Maetaeng-Maengadin vesitunnelia Chiang Main lähistöllä, ja vesivoimalan padon syöttötunnelia Bolikhamxayn provinssissa Laosin puolella.