Uptime vauhdittaa Robitin myyntiä Filippiineillä

8.11.2018

Uptime Earthmoving Solutions on filippiiniläinen kaivos- ja rakennusalan työkalujen toimittaja. Sen perusti joukko maan johtaviin urakoitsijoihin kuuluvan Delta Earthmovingin työntekijöitä vuonna 2016.

Deltalla oli käynnissä yhdeksän kaivoshanketta ja yksi laaja avolouhos, joissa irrotettiin yhteensä 4,5 miljoonaa tonnia kiveä kuukausittain. Koeporauksissa Deltan varapääjohtaja Geoffrey Omengan pani merkille Robitin tuotteiden kustannustehokkuuden. Hän alkoi hahmotella Robitin tuotteille suurempaa roolia Deltan toiminnassa ja myös laajempaa jakelua koko Filippiineillä. Näin syntyi Uptime, jonka johtajaksi Geoffrey Omengan ryhtyi.

Robit Korean vientijohtaja Binn Lim oli jo vuosien ajan odottanut tilaisuutta päästä esittelemään Robitin tuotteita Deltalle. Lopulta vuonna 2016 Bauma-messuilla Münchenissä Binn ja Deltan johtaja Jimmy Omengan onnekkaasti kohtasivat. Kaksikko alkoi neuvotella, ja pian nousi esiin ajatus käyttää vasta perustettua Uptimea Robitin edustajana ja jakelijana Filippiineillä.

Tuon kohtaamisen jälkeen, vajaassa vuodessa, Robit on Uptimen vetoavulla noussut poraustyökalujen valmistajana vahvaan asemaan Filippiinien markkinoilla. Uptime on järjestänyt koeporauksia merkittäville kaivosalan yrityksille, minkä tuloksena Robitin tuotteita käyttävät Deltan ohella jo useat muutkin urakoitsijat. Yhteistyö kantaa kaikesta päätellen hyvin hedelmää myös tulevaisuudessa.

Kuva: Oikealta: Sam Rusialda (Uptime), Binn Lim (Robit Korea), Bryan Lumongtad (Uptime).