20.10.2023 | Robit ProTALK – Kimmo Kangas, Myyntijohtaja, Suomi

TOIMENKUVA JA VASTUUALUEET ROBITILLA

Työskentelen Suomen myyntijohtajana ja ensisijaisena tavoitteenani on varmistaa, että asiakkaamme saavat ajallaan markkinoiden parhaat tuotteet ja parasta palvelua, jolloin asiakasuskollisuus ja myyntimme paranevat entisestään. Työskentelen tiiviissä yhteistyössä kunkin myyntipäällikön, SBU-vetäjän, tuotesuunnittelun sekä Robit Lempäälän ja Suutarilan asiakaspalvelutiimien kanssa. Meidän tiimimme on osaava ja yhtenäinen, ja olen ylpeä saadessani olla osa tätä joukkuetta.

KOKEMUS ALALTA

Aloitin urani myynnin parissa noin 30 vuotta sitten. Siitä lähtien olen työskennellyt teknisen myynnin eri rooleissa pääsääntöisesti kaivos- ja metalliteollisuuden parissa. Robitilla olen työskennellyt 6 vuotta. Nykyisessä roolissani on mielenkiintoista tavata uusia asiakkaita eri tuotesegmenteissä. Jokainen asiakkuus ja työmaa on erilainen mikä tuo mukavaa vaihtelua työnkuvaan.

ALAN MARKKINATRENDIT LÄHIVUOSINA

Poralaitteet kehittyvät kovaa vauhtia. Automaation ansiosta poralaitteita voidaan jo nyt operoida etänä ja tämä trendi tulee jatkumaan. Myös laitteiden poravasaroiden ja paineilmakompressoreiden tehot nousevat entisestään, mikä asettaa haasteita myös porakaluston kestävyydelle. Tässä poramestareiden arvo tuotekehitysmielessä kenttäolosuhteissa korostuu entisestään. Asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia reikäsuoruusmittauksesta. Tuottavuuden parannuspaineet ja myös lainsäädännölliset asiat lisäävät asiakkaiden mielenkiintoa asiaa kohtaan.

MITEN ROBIT TUKEE ASIAKKAITAAN SEKÄ HEIDÄN NYKYISIÄ HAASTEITAAN?

Uusi Robit Save -työmaa-auditointikonsepti on hieno mahdollisuus asiakkaille päästä toteamaan Robitin porakaluston erinomainen toimivuus, ja sitä kautta todentamaan tästä syntyvät kustannussäästöt. Lisäksi me panostamme Robitilla laatuun. Panostamme jatkuvasti pienimpienkin yksityiskohtien hiomiseen voidaksemme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia porauksen kulutusosia.

MILLAISENA NÄET VUODET 2023 JA 2024 ROBITIN TOIMINNASSA – MITKÄ OVAT PÄÄLLIMMÄISET ODOTUKSESI ALALLA?

Suomessa toimivissa kaivoksissa on tällä hetkellä meneillään positiivinen vire kokonaislouhintamäärien ollessa entistä suurempia. Myös vireillä olevat kaivoshankkeet nytkähtelevät eteenpäin.

Lisätietoja: Kimmo Kangas, etunimi.sukunimi@robitgroup.com

 

Lue myös muita Robit ProTALK -artikkeleita: