Viimeksi muokattu: 6.5.2019

Toimitusjohtaja ja johtoryhmä

Toimitusjohtaja johtaa yhtiön liiketoimintaa ja vastaa operatiivisesta hallinnosta lain, Robitin yhtiöjärjestyksen sekä hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtajan palvelusuhteen ehdot on määritelty hallituksen hyväksymässä erillisessä sopimuksessa. Yhtiön  toimitusjohtajana 29.4.2019 alkaen toimii Tommi Lehtonen. Toimitusjohtajaa avustaa johtoryhmä.

Johtoryhmä käsittelee yhtiön hallintoon sisältyviä tärkeimpiä asioita, jotka liittyvät esimerkiksi strategiaan, budjettiin, osavuosikatsauksiin ja yritysostoihin, sekä valmistelee investointeja hallituksen hyväksyttäviksi. Johtoryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa ja muutoin tarpeen mukaan.

NimiSyntymävuosiAsema
Tommi Lehtonen1970CEO
Jukka Pihamaa1966Head of Supply Chain
Ilkka Miettinen1963CFO
Jaana Rinne1962Head of HR

Valitse johtoryhmän jäsen lukeaksesi lisätietoja


Tommi Lehtonen expand_more

Tommi LehtonenTommi Lehtonen. toimitusjohtaja 29.4.2019 lähtien. Ennen toimitusjohtajan positiotaan Lehtonen toimi yhtiössä varatoimitusjohtajana (18.1.2018 lähtien) sekä VP Down-the-Hole -tehtävässä 21.3.2017 lähtien. Lehtonen on tehnyt mittavan uran Metson palveluksessa erilaisissa liiketoiminnan ja myynnin johtotehtävissä. Näissä tehtävissä hän on toiminut Suomen lisäksi muun muassa USA:sta ja Ranskasta käsin. Lehtonen on koulutukseltaan diplomi-insinööri.


Jukka Pihamaa expand_more

Jukka PihamaaJukka Pihamaa on toiminut Head of Supply Chain -tehtävässä 2.10.2017 lähtien. Pihamaa on aiemmin toiminut 25 vuoden ajan lukuisissa johtotehtävissä metalli- ja teknologiateollisuuden alalla Nokia ja Metso -konserneissa sekä viimeksi toimitusketjujohtajana Valmet Technology Oy:ssä. Hänellä on laaja kokemus yhtiöiden logistiikan ja toimitusketjun kehittämisestä globaalissa ympäristössä. Pihamaa on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänellä on myös MBA-tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.


Ilkka Miettinen expand_more

Ilkka MiettinenIlkka Miettinen on toiminut CFO:n tehtävässä 22.2.2017 lähtien. Miettinen toimi myös yhtiön tilapäisenä toimitusjohtajana, 7.12.2018. – 29.4.2019. Miettisellä on pitkä kokemus CFO:n tehtävistä sekä liiketoiminnan kehittämisestä mm. Vexve Oy:ssä, Metso Mining and Construction HQ:ssa, Pilkington Groupissa sekä tilintarkastajana PwC:ssä. Miettinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. 


Jaana Rinne expand_more

Jaana RinneJaana Rinne on toiminut Head of HR -tehtävässä 29.9.2017 lähtien. Rinteellä on yli 20 vuoden kokemus lukuisista henkilöstöhallinnon johtotehtävistä Konecranes-konsernissa ja viimeksi Pöyry-konsernissa henkilöstöjohtajana. Hänellä on laaja kokemus kansainvälisten organisaatioiden henkilöstöstrategioiden, -prosessien ja osaamisen kehittämisestä. Rinne on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.