Viimeksi muokattu: 5.3.2021

Toimitusjohtaja ja johtoryhmä

Toimitusjohtaja johtaa yhtiön liiketoimintaa ja vastaa operatiivisesta hallinnosta lain, Robitin yhtiöjärjestyksen sekä hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtajan palvelusuhteen ehdot on määritelty hallituksen hyväksymässä erillisessä sopimuksessa. Yhtiön  toimitusjohtajana 29.4.2019 alkaen toimii Tommi Lehtonen. Toimitusjohtajaa avustaa johtoryhmä.

Johtoryhmä käsittelee yhtiön hallintoon sisältyviä tärkeimpiä asioita, jotka liittyvät esimerkiksi strategiaan, budjettiin, osavuosikatsauksiin ja yritysostoihin, sekä valmistelee investointeja hallituksen hyväksyttäviksi. Johtoryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa ja muutoin tarpeen mukaan.

NimiSyntymävuosiAsema
Tommi Lehtonen1970CEO
Arto Halonen1981CFO
Jaana Rinne1962Head of HR

Tommi Lehtonen, toimitusjohtaja 29.4.2019 lähtien. Ennen toimitusjohtajan positiotaan Lehtonen toimi yhtiössä varatoimitusjohtajana (18.1.2018 lähtien) sekä VP Down-the-Hole -tehtävässä 21.3.2017 lähtien. Lehtonen on tehnyt mittavan uran Metson palveluksessa erilaisissa liiketoiminnan ja myynnin johtotehtävissä. Näissä tehtävissä hän on toiminut Suomen lisäksi muun muassa USA:sta ja Ranskasta käsin. Lehtonen on koulutukseltaan diplomi-insinööri.


Arto Halonen on toiminut CFO-tehtävässä 7.5.2020 lähtien. Ennen CFO:n positiotaan Halonen toimi yhtiössä operatiivisena johtajana, COO, 31.3.2020 lähtien. Ennen Robitille siirtymistään Halonen on työskennellyt Metso-konsernissa useissa eri johdon tehtävissä, viimeiseksi Vice President, Crushers, Aggregates Equipment Business Area -positiossa. Koulutukseltaan Halonen on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.


Jaana Rinne on toiminut Head of HR -tehtävässä 29.9.2017 lähtien. Rinteellä on yli 20 vuoden kokemus lukuisista henkilöstöhallinnon johtotehtävistä Konecranes-konsernissa ja viimeksi Pöyry-konsernissa henkilöstöjohtajana. Hänellä on laaja kokemus kansainvälisten organisaatioiden henkilöstöstrategioiden, -prosessien ja osaamisen kehittämisestä. Rinne on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.