Robit Oyj Puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2020: Kasvu jatkui haastavasta markkinatilanteesta huolimatta

Robitin laskutus ja tulos kehittyivät positiivisesti haastavasta markkinatilanteesta huolimatta ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2020.

Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 4,0 prosenttia vertailukauteen verrattuna ja oli 43,7 miljoonaa euroa (42,1). Robitin tilauskertymä kasvoi samanaikaisesti 1,8 prosenttia ja EBITDA parani 17,9 prosenttia ollen 2,0 miljoonaa euroa (1,7).

Toisella vuosineljänneksellä Robitin liikevaihto oli 22,3 miljoonaa euroa (22,0). Kasvua vertailukauteen oli 1,1 prosenttia.

Robit reagoi nopeasti COVID-19-ympäristön alueellisiin markkinamuutoksiin konsernin avainhenkilöistä koostuneen koronatyöryhmän johdolla. Konserni jatkoi samanaikaisesti aktiivista kehitystyötä vuonna 2020 päivitetyn kolmen pidemmän tähtäimen teeman alla – kasvu, kannattavuus ja liiketoimintaprosessit.

Robit Oyj – Puolivuosikatsaus H1 2020 Robit Oyj – Lehdistötiedote H1 2020 H1 2020 Analyytikko- ja
sijoittajatilaisuuden webcast
Viimeksi muokattu: 26.8.2020

Robit sijoituskohteena

Robit on voimakkaasti kansainvälistynyt kasvuyhtiö, joka myy ja valmistaa globaalisti asiakkailleen porauksen kulutusosia. Yhtiön tuotteet vastaavat kaivosteollisuuden, louhinnan ja tuennan, maanalaisen rakentamisen sekä kaivonporauksen vaativiin tarpeisiin. Yhtiön tarjonta jakaantuu kahteen liiketoiminta-alueeseen: Top Hammer ja Down the Hole, joita tukevat yhtiön digitaaliset ratkaisut, Digital Services. Yhtiöllä on maailmalla 9 omaa myynti- ja palvelupistettä ja aktiivinen myyntiverkosto jakelijoidensa kautta yli 100 maassa. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa ja Englannissa.

LIIKETOIMINTA-ALUEET

Top Hammer -liiketoiminta
Top Hammer -liiketoiminta käsittää kallioporauksessa käytettävät kulutusosat sekä poraustoiminnan digitaaliset tuotteet ja palvelut. Top Hammer -poria käytetään ensisijaisesti kaivostoiminnassa, maarakentamisessa sekä kiviaineksen louhinnassa.

Down the Hole -liiketoiminta
Down the Hole -liiketoiminta käsittää maaporauksessa käytettävät Downthe Hole (DTH) -kulutusosat.DTH-porausta käytetään maanrakennuksessa, tuotantoporauksessa, paalutuksessa sekä kaivonporauksen eli vesikaivojen ja maalämpöpumppujen reikien poraamisessa. Lisäksi sitä käytetään maanpäällisen ja maanalaisen
kaivostoiminnan tuotantoporauksessa

 

Paina tästä, jos tilauslomake ei näy.