ROBIT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.9.2020: NELJÄS PERÄKKÄINEN KASVUN VUOSINELJÄNNES, KANNATTAVUUSKEHITYS JATKUI POSITIIVISENA

Robit jatkaa tukevalla kasvun tiellä. Yhtiö raportoi jo neljännen peräkkäisen kvartaalin, jolloin yhtiön liikevaihto kasvoi.

Robitin liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 8,8 prosenttia vertailukauteen verrattuna ja oli 24,2 miljoonaa euroa (22,2). Vertailukelpoisin valuutoin muutos oli 16,2 prosenttia. Yhtiön tilaukset kasvoivat samanaikaisesti 7,8 prosenttia. Tammi-syyskuussa Robitin liikevaihto oli 67,9 miljoonaa euroa (64,3). Kasvua vertailukauteen oli 5,6 prosenttia. Vertailukelpoisin valuutoin kasvua oli 9,7 prosenttia.

Robitin kannattavuus kehittyi myös suunnitelmien mukaisesti. EBITDA parani heinä-syyskuussa ollen 1,7 miljoonaa euroa (0,2). Erityisesti myynnin volyymin kasvu ja tehostettu kustannusrakenne tukivat kannattavuuden positiivista kehitystä. Ne yhdessä mahdollistavat yhtiön kasvun jatkumisen ja tätä kautta kannattavuuden asteittaisen parannuksen.

Robit kykeni COVID-19-pandemiasta huolimatta jatkamaan kasvuaan ja ylläpitämään hyvää aktiivisuutta myyntityössään. Yhtiön kaikki neljä tehdasta toimivat myös häiriöittä ja nostivat tuotantomääriään vastaamaan kasvavaa myyntiä.

ROBIT OYJ – OSAVUOSIKATSAUS Q3 2020 ROBIT OYJ – LEHDISTÖTIEDOTE Q3 2020
Viimeksi muokattu: 27.10.2020

Robit sijoituskohteena

Robit on voimakkaasti kansainvälistynyt kasvuyhtiö, joka myy ja valmistaa globaalisti asiakkailleen porauksen kulutusosia. Yhtiön tuotteet vastaavat kaivosteollisuuden, louhinnan ja tuennan, maanalaisen rakentamisen sekä kaivonporauksen vaativiin tarpeisiin. Yhtiön tarjonta jakaantuu kahteen liiketoiminta-alueeseen: Top Hammer ja Down the Hole, joita tukevat yhtiön digitaaliset ratkaisut, Digital Services. Yhtiöllä on maailmalla 9 omaa myynti- ja palvelupistettä ja aktiivinen myyntiverkosto jakelijoidensa kautta yli 100 maassa. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa ja Englannissa.

LIIKETOIMINTA-ALUEET

Top Hammer -liiketoiminta
Top Hammer -liiketoiminta käsittää kallioporauksessa käytettävät kulutusosat sekä poraustoiminnan digitaaliset tuotteet ja palvelut. Top Hammer -poria käytetään ensisijaisesti kaivostoiminnassa, maarakentamisessa sekä kiviaineksen louhinnassa.

Down the Hole -liiketoiminta
Down the Hole -liiketoiminta käsittää maaporauksessa käytettävät Downthe Hole (DTH) -kulutusosat.DTH-porausta käytetään maanrakennuksessa, tuotantoporauksessa, paalutuksessa sekä kaivonporauksen eli vesikaivojen ja maalämpöpumppujen reikien poraamisessa. Lisäksi sitä käytetään maanpäällisen ja maanalaisen
kaivostoiminnan tuotantoporauksessa

 

Paina tästä, jos tilauslomake ei näy.