Viimeksi muokattu: 23.2.2023

Strategia

Robit on kaivos- ja rakennusmarkkinoiden korkealaatuisten kulutusosien maailmanluokan asiantuntija. Pyrimme kasvamaan maailman johtavaksi porauksen kulutusosien toimittajaksi. Tämä edellyttää seuraavia asioita:

  1. Kannattava kasvu. Tavoitteenamme on saavuttaa 200 miljoonan euron myynti ja 10 prosentin markkinaosuus. Kasvun kautta pyrimme alamme kiistattomaksi johtajaksi.
  2. Parasta arvoa asiakkaille. Tuotteemme ja palvelumme tarjoavat asiakkaille parasta kokonaisarvoa investointien vastineeksi. RobitSave-kohdeauditointiohjelman avulla lupaamme myös taata säästöjä uusille asiakkaille.
  3. Alan paras porakruunu. Valikoimaamme sisältää ainoastaan korkealaatuisia tuotteita. Tutkimus ja kehitys keskittyvät vahvistamaan asemaamme johtavana poranterien valmistajana. Porakruunut ovat yhteinen tekijä yrityksemme kaikissa tuote- ja sovellussegmenteissä.
  4. Alan parasta palvelua. Pyrimme rakentamaan pitkäkestoisia asiakassuhteita ja palvelemaan asiakkaita seuraavien arvojemme mukaisesti: nopea palvelu, muutoksen edistäminen ja kaikkien kunnioittaminen. Näin varmistamme tuotteiden ensiluokkaisen saatavuuden sekä erinomaisen ja ihmisläheisen palvelun.

Visio saavutetaan neljän tukipilarin avulla:

  1. Kasvun kiihdyttäminen jakelijoiden kautta. Kiihdytämme kasvua ja lisäämme myyntiä työskentelemällä jakelijakumppaneidemme kanssa, jotka ovat Robit-yhteisön arvokkaita jäseniä. Myymme suoraan asiakkaille neljällä päämarkkinalla. Suoramyyntimarkkinat määrittävät tuottavan kasvun tahdin.
  2. Porauksen kulutusosiin liittyvän osaamisen laajentaminen. Henkilöstömme ymmärtää alan erityispiirteet ja asiakkaiden tarpeet. Keskitymme menestymään ainoastaan kulutusosien saralla. Kehitämme koulutustamme kohentamaan henkilöstömme ja koko Robit-yhteisön tietämystä ja osaamista.
  3. Tutkimus- ja kehitystyön kohdentaminen parhaan porakruunun kehittämiseen. Jatkamme innovaatioiden tuottamista markkinoille ja toteutamme tutkimuksen ja kehityksen tiekarttaa alan parhaan porakruunun tuottamiseksi.
  4. Fit-for-service. Toimitusketjun hallinta on menestyksen avain. Strategisten aloitteiden avulla rakennamme siihen liittyvää suorituskykyämme ja lunastamme lupauksemme parhaasta palvelutasosta. Toimintakunto tarkoittaa myös valinnanmahdollisuuksia – esimerkiksi varastossa olevaa ydinvalikoimaa ja tarpeen mukaan valmistettavaa lisävalikoimaa.

Strategiamme pohjana on olla kumppanisi kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa. Alat, joilla työskentelemme, ovat vihreämmän huomisen keskeisiä mahdollistajia. Uusiin energianlähteisiin tarvitaan metalleja. Maalämpö on kestävä energianlähde. Monet infrastruktuuri-investoinnit keskittyvät vähentämään liikkumisen tai kaupunkialueiden ympäristövaikutuksia. Tärkeimmät panoksemme ovat arvoketjun CO2-päästöjen vähentäminen, kestävien kumppanuuksien rakentaminen, terveiden ja hyvinvoivien työpaikkojen varmistaminen sekä tehokkuuden lisääminen tuotteiden koko elinkaaren läpi.