Viimeksi muokattu: 5.3.2021

Strategia

Robitin strategiana on koko sen historian ajan ollut voimakas kasvuhakuisuus ja kansainvälistyminen. Yhtiön keskeisenä strategisena tavoitteena on vahvistaa ja kasvattaa omaa markkina-asemaansa ja markkinaosuuttaan globaaleilla porauskalustomarkkinoilla. Robitin strategia pohjautuu yrityksen arvoihin – We serve with speed, We drive change, We respect everyone.

Yhtiön tavoitteena on saavuttaa kolmanneksi suurin markkinaosuus globaalissa porakalustoliiketoiminta-segmentissä. Robit pyrkii saavuttamaan tämän tavoitteen seuraavilla toimenpiteillä:

  • yhtiö keskittyy porauksen kulutusosiin eikä aktivoidu investointituotesegmentissä.
  • yhtiö toimii neljällä globaalilla markkinasegmentillä: kaivosteollisuus, rakentaminen, geotekniikka ja kaivonporaus (geoenergia).
  • yhtiö on kasvuyhtiö, joka haluaa kasvaa orgaanisesti ja rakenteellisesti yritysostojen kautta.
  • yhtiö on ennen kaikkea myyntiyhtiö, mikä näkyy panostuksissa jakeluverkostoon sekä myynti- ja asiakaspalveluorganisaatiossa. Yhtiön maantieteellinen kattavuus saavutetaan laajan jälleenmyyntiverkoston avulla. Valituissa kohdemaissa myynti hoidetaan omien myyntiyhtiöiden kautta.
  • yhtiö panostaa nykyisten tuotteiden kehittämiseen, metallurgiaan sekä toimialan digitaaliseen kehitykseen, jotta varmistetaan tuotteiden pitkäaikainen kilpailukyky. Samalla tarjotaan nykyaikainen palvelu asiakkaille ja jälleenmyyjille.